Krigsutrustning
Vapen

Krigsutrustning

Krigsutrustning hade man hoppas att ingen hade behövt i världen idag, men tyvärr har man inte kommit dit än. En del människor samlar på krigsutrustning som gasmasker och andra ting från krig. År 1878 infördes allmän värnplikt i Sverige. Då fanns redan trupper i Ryssland och Finland som bunkrat upp med sin krigsutrustning. På den tiden fick man dra lott om var man skulle hamna under kriget, så mycket var osäkert i dessa krigets dagar. Finländarna var tvungna att strida i Ryssland enligt en lag som trädde i kraft 1901. Men de protesterade genom att inte infinna sig hos ryssarna när det var meningen. Som straff löste Ryssland upp militären i Finland samma år. År 2013 skedde en revolutionerande period. Krigsutrustning förstördes i Syrien med pansarfordon och släggor. Kemiska bomber och stridsspetsar kördes över av tunga fordon. Dels förstördes 1 000 ton vapen, men även landets möjlighet till att tillverka fler vapen förstördes. Grundtanken var att Syrien inte skulle få någon mer chans att tillverka eller använda vapen. FN var inblandat och detta var ett led i att skapa fred så krigen skulle avta. Tyvärr dödas än idag åtta personer om dagen genom att de blir beskjutna av granater. Mycket skrämmande.

Krigsutrustning
Krigsutrustning

Vapnen förstördes av bland annat släggor, men alla medel och utrustning var tillåtna för att så snabbt som möjligt bli av med dem. Många vapen kördes över och förstördes av pansarvagnar. Planerna var att även börja bränna vapen, men det var en mer riskfylld procedur. År 2013 ville dåvarande regeringen att hela Norden skulle samarbeta när det gällde krigsutrustning. Alla medel inom försvaret ville skulle vara gemensamma. Regeringen ville få ett bättre försvar helt enkelt. Även Östersjöns frakt av vapen ville de övervaka bättre. Ryssland levererar vapen till terrorister i Luhanskrepubliken enligt en källa så det är ett stort problem att få bukt med detta stora problem i världen. I Ukraina under 2014 och 2015 användes vapen som skickades dit från Ryssland enligt en annan källa. Många människor har läckt hemlig information om att vapen har levererats och har inte kunnat hålla sig utan fotograferat vapen och pansarvagnar. Både privatpersoner och militärer har återberättat och fotograferat både vapen och annan krigsutrustning speciellt år 2014 och 2015.

Hemligt uppdrag

Under ett hemligt krigsuppdrag med Amiral MC Raven i spetsen mördades Bin Ladin av krigsveteraner enligt tidningen “Spioner och hemliga krig”. Enligt tidningen skulle veteranerna ha varit fullt medvetna om att de flög med helikoptrar som inte syntes på fiendens radar och Bin Ladin skulle skjutas om han inte höll händerna över huvudet. All krigsutrustning ligger till grund för många olyckliga tragedier bland familjer som överhuvudtaget inte har något med kriget att skaffa. Barn och gamla skjuts eller rättare sagt mejas ned av militär och det visas ingen hänsyn utan alla skall dö oavsett vem som drabbas. När kriget var på väg att ta slut 1945 hade Finland krigat i Lappland och 262 personer var försvunna, 774 hade stupat, 3 000 blev sårade och 164 stycken blev tillfångatagna. Tyskarna förlorade 1 000 stupade, 1 300 blev tillfångatagna och 2 000 blev sårade. Ett fruktansvärt onödigt krig. Inga krig varken idag eller bakåt i historien är försvarbara.

Du kanske också gillar…